چگونه یک رویداد موفق برنامه ریزی کنیم ؟
در این مقاله، قصد داریم به شما نشان دهیم که چگونه با استفاده از چند مرحله ساده و کاربردی، برای هر رویدادی که قصد برگزاری آن را دارید، برنامه ریزی موفقی انجام دهید. برنامه ریزی یکی از مهارتهای ضروری در زندگی شخصی و حرفهای هر فرد است که باعث میشود به اهداف خود به راحتی و با کمترین هزینه برسید. در این مقاله، مراحل و ویژگیهای یک برنامه ریزی موفق را توضیح میدهیم. امیدواریم با خواندن این مقاله، بتوانید برای رویدادهای خود برنامه ریزی بهتر و جذابتری داشته باشید.
البته موردی که بهتر است به آن توجه کنید این است که برگزاری رویداد نیز مانند هر کار دیگری نیاز به تخصص و تجربه دارد و حتی اگر شما قصد دارید خودتان رویدادتان را برگزار کنید، بهتر است از یک متخصص راهنمایی و مشورت بگیرید.
برای برنامه ریزی برای یک رویداد موفق، میتوانید از مراحل و روشهای زیر استفاده کنید:
۱. مخاطب هدف و هدف رویداد را دقیق مشخص کنید.
اولین قدم برای برگزاری رویداد موفق، تعیین هدف آن است. شما باید بدانید که چرا این رویداد را برگزار میکنید و چه نتایجی از آن انتظار دارید. همچنین باید مخاطب هدف خود را شناسایی کنید و نیازها، علایق و انتظارات آنها را در نظر بگیرید. اگر هدف و مخاطب هدف خود را درست شناسایی و تعیین نکنید، رویدادتان نتیجه مورد انتظار را نخواهد داشت. باید توجه کنید که شما بهتر است یک تناسبی بین هدف و مخاطبتان وجود داشته باشد. یعنی اگر مخاطبین هدف شما مهندسهای برق هستند، هدفتان فروش دارو نباشد!
۲. بودجه و منابع رویداد را محاسبه و تخمین بزنید.
دومین قدم برای برگزاری یک رویداد موفق، تخمین هزینهها و درآمدهای مربوط به آن است. شما باید منابع مالی، انسانی، فنی و زیرساختی خود را محاسبه کنید و با توجه به آنها بودجهای منطقی و قابل اجرا تهیه کنید. همچنین باید راههای جذب اسپانسر و شرکای رویداد را بررسی کنید. یک مسئلهای که نباید فراموش کنید این است که وقتی صحبت از هزینه میکنیم فقط منظور ما هزینههای مادی نیست و شما باید زمانی که برای هر کار اختصاص میدهید را نیز جزو هزینهها حساب کنید.
۳. زمان و مکان مناسب رویداد خود را انتخاب کنید.
سومین قدم برای برگزاری یک رویداد موفق، انتخاب تاریخ و ساعت مناسب برای آن است. شما باید در نظر داشته باشید که چه زمانی مخاطبین شما میتوانند به راحتی حضور پیدا کنند و با رویدادهای دیگری در تقابل نباشید. حتی باید حواستان باشد که روز برگزاری رویداد شما باید به نحوی باشد که با زمان کاری مخاطبین تداخل نداشته باشد. همچنین باید مکان مناسب برای رویداد خود را انتخاب کنید که دسترسی، امکانات، ظرفیت، امنیت و جذابیت لازم را داشته باشد. البته مکان مناسب برای برگزاری رویداد متناسب با هدف و مخاطبین شما مشخص میشود و نمیتوان یک نسخه یکسان برای همه رویدادها نوشت.
۴. مسئولیت برگزاری رویداد خود را برون سپاری کنید.
برنامه ریزی و اجرای رویداد شاید در نگاه اول کار چندان دشواری نباشد اما وقتی وارد کار میشوید متوجه خواهید شد که نکات خیلی ریزی وجود دارد که کار شما را مختل میکند و از کیفیت رویداد شما میکاهد. همچنین شما اگر مسئولیت این کار را خودتان قبول کنید حداقل دو هفته از زمان خود را باید برای این کار اختصاص بدهید و این زمان زیادی است و شما را از کار اصلی خود بسیار عقب میاندازد.
۵. برای رویداد خود فعالیتهای جذاب طراحی و برنامه ریزی کنید.
پنجمین قدم برای برگزاری یک رویداد موفق، طراحی و برنامه ریزی فعالیتها و جذابیتهایی است که در رویداد انجام میشود. شما باید با توجه به هدف و مخاطب رویداد خود، فعالیتهایی را انتخاب کنید که محتوای مفید، معنادار و جذابی داشته باشند و باعث ایجاد تعامل، یادگیری، تفریح و خاطره سازی شوند. همچنین باید جذابیتهایی را در نظر بگیرید که باعث جلب توجه و افزایش تعامل رویداد شوند. هر چقدر شما بتوانید برای مخاطب خود خاطرات جذابتری به یادگار بذارید احتمال موفقیت شما بیشتر میشود. این برنامه ریزی به شما کمک میکند که نرخ حضور افراد در رویدادهایتان بیشتر شود.
۶. تبلیغات مناسب و هدفمند برای رویداد خود انجام دهید.
ششمین قدم برای برگزاری یک رویداد موفق، انجام تبلیغات مناسب است. شما باید با استفاده از رسانههای مختلف، به مخاطب خود این پیام را انتقال دهید که رویداد شما به اندازه کافی مفید و جذاب است که آن ها مایل به حضور شوند. همچنین باید با سایر ذینفعان رویداد، مانند اسپانسرها، شرکا، سخنرانان، مجریان و مهمانان ارتباطات مناسب و حرفهای برقرار کنید تا برای رویدادهای بعدی این افراد رویداد شما را به دیگران معرفی کنند.
۷. فیدبک و نظارت مستمر رویداد را فراموش نکنید.
قدم هفتم برای داشتن یک رویداد موفق، انجام نظارت و ارزیابی است. شما باید در طول فرآیند سازماندهی و اجرای رویداد، نظارت مستمر و دائمی روی رویداد باعث میشود مشکلات و خطاهای احتمالی را شناسایی و رفع کنید. اگر شما یک نیروی مسئول و متعهد برای این موضوع نداشته باشید احتمال اینکه یک مشکلی پیش بیاید و باعث مشکلات بعدی و بدتر شود بسیار بالا خواهد رفت. اگر یک نفر مدیریت این کار را به عهده بگیرد و تمام اجزا را مرتب چک و بررسی کند، رویداد شما کنترل شده تر جلو خواهد رفت.
۸. جمع آوری بازخورد قدم آخر شماست.
باید پس از به پایان رسیدن رویداد، از روشهای مختلف نظیر پرسشنامه، گفتگو، نظرسنجی به ارزیابی عملکرد خود و نتایج حاصل از رویداد بپردازید. سپس این اطلاعات به دست آمده را به کمک مدیران سازمان خود بررسی کنید و برای رویداد بعدی تلاش کنید مشکلات و کمبودهای خود را رفع کنید.
در این مقاله، به شما نشان دادیم که چگونه با رعایت چند مرحله و ویژگی، برای هر رویدادی که قصد برگزاری آن را دارید، برنامه ریزی موفقی انجام دهید. برنامه ریزی یک فرآیند است که با شناسایی وضعیت فعلی، تعیین اهداف، انتخاب زمان و مکان مناسب، تشکیل تیم سازماندهی و اجرا، طراحی فعالیتها و جذابیتها، انجام ارتباطات و تبلیغات و نظارت و ارزیابی، به شما کمک میکند تا رویداد خود را با کارآمدی و کارایی بالا برگزار کنید.
ما امیدواریم که با استفاده از نکات و روشهای ارائه شده در این مقاله، بتوانید برای رویدادهای خود برنامه ریزی بهتر و جذابتری داشته باشید. در پایان، اگر شما قصد داشتید یک رویداد حرفهای برگزار کنید، میتوانید از متخصصین ما در این زمینه کمک بگیرید. ما در تمامی مراحل برگزاری رویداد میتوانیم همراه شما باشیم.
برای برنامه ریزی یک رویداد موفق با ما تماس بگیرید .